<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=444991906801021&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
25.3.2021 12:22

Toiminnan ennakoitavuutta ja optimointia AGCOn raskaan kaluston IoT-ratkaisulla

Dataa hyödyntävän AGCO Connectin avulla ennakoidaan maatalouskoneiden huoltotarpeita ja optimoidaan kaluston käyttöastetta ja -kustannuksia. Cinia vastaa palvelun selainversion ja taustajärjestelmien kehityksestä, johon kuuluu niin tuotekehitystä, teknistä konsultointia kuin käyttöliittymäsuunnittelua ja -kehitystäkin.

AGCO on maailman johtavin traktoreiden, puimureiden ja muun raskaan kaluston suunnittelija, valmistaja ja myyjä, joka kehittää tulevaisuuden digitaalisia ratkaisuja muun muassa maatalouden ja ruoantuotannon käyttöön. Konserni palvelee asiakkaitaan 140 maassa.

AGCO Connect -työkalu on suunniteltu sekä koneen omistajien että jälleenmyyjien tarpeisiin. Koneen tietojen tarkastelu etänä mahdollistaa päätöksenteon, joka lisää työn tehokkuutta. Koneita koskevat päätökset on mahdollista tehdä oikea-aikaisesti, oikeassa paikassa. Palvelu tuo jälleenmyyjän lähemmäksi asiakasta – vähentäen kustannuksia ja parantaen tuottavuutta.

Pitkäjänteinen ja joustava kumppanuus

Yksittäisistä projekteista AGCO Connectin kehitystyö on ollut Cinian pitkäaikaisimpia hankkeita, ja Cinian ja AGCOn yhteistyö juontaa juurensa vuosien päähän.

Cinia oli aikanaan vakuuttavin tarjolla olevista ehdokkaista, eikä kumppania ole ollut syytä vaihtaa matkan varrella. Vuosia kestäneen yhteistyön aikana kehitettävä palvelu on kasvanut AGCOn globaaliksi telemetriatuotteeksi ja palvelee asiakkaita nyt maailmanlaajuisesti. Myös palvelun nimi on elänyt matkan varrella useampaan otteeseen, AGCOn sovelluskehitysjohtaja Tapio Honkonen valottaa.

- Alunperin projekti lähti liikkeelle, kun Valtralle tuli tarve liittää koneet verkkoon, jotta saataisiin dataa esimerkiksi huoltoa ja tuotekehitystä varten, Cinian asiakkuuspäällikkö Marko Juntunen taustoittaa.

- Tämä on ollut yksi Cinian parhaita hankkeita. Olemme saaneet hyvää sparrausta uusiin teknologioihin ja olemme voineet yhteistyössä asiakkaan kanssa kehittää myös omia toimintamallejamme ja -tapojamme, Cinian liiketoimintajohtaja Ville Vainio kertoo.

Meidän on helppo tehdä työtä Cinian kanssa ja skaalata omaa toimintaamme.
- Tapio Honkonen, sovelluskehitysjohtaja, AGCO Corporation