28.5.2021 13:12

Arctic Connect -kaapelihanketta arvioidaan uudelleen

Cinia Oy on valmistellut Cinia-allianssin nimissä ja yhteistyössä MegaFonin kanssa Koillisväylän Arctic Connect -kaapelihanketta, jonka tavoitteena on rakentaa ensimmäinen arktisen alueen merikaapeli tietoliikenteelle Euroopan ja Aasian välille.

Suunnitelmana on ollut toteuttaa projektin kehitysvaihe vuosina 2020-2022 ja tehdä lopullinen sijoituspäätös mahdollisesta rakentamisesta myöhemmin erillisellä arvioinnilla.

Hankkeen kehitysvaihe on edennyt suunnitellusti ja kehitysvaiheen rahoitus on turvattu. 

Hankkeen keskeiset toimijat ovat nyt kuitenkin päättäneet pysäyttää projektin ja arvioida uudelleen hankkeen toteutumismahdollisuudet. 

Cinia ennakoi, että tarve lisätä kapasiteettia ja reittien monimuotoisuutta Euroopan ja Aasian välillä kansainvälisissä televerkoissa kasvaa selvästi. Koska kansainvälinen kiinnostus projektiin on suurta, uskomme että projektin toteutumiselle on vielä mahdollisuus.

Lue lisää englanninkielisestä tiedotteesta. 

Lue lisää

 

Lisätietoja: 

Ari-Jussi Knaapila, CEO, Oy. Assistentti: Outi Manninen 045 7881 4452, outi.manninen(at)cinia.fi


Cinia tarjoaa turvallisia korkean käytettävyyden tietoverkko-, kyberturvallisuus- ja ohjelmistoratkaisuja. Toimintamme perustana on vankka asiantuntemus modernista sovelluskehityksestä, tietoverkkoteknologioista ja kriittisistä toimintaympäristöistä.

Noin 15 000 reittikilometrin laajuinen optinen kuituverkkomme C-Lion1-merikaapeleineen mahdollistaa nopeimmat tietoliikenneratkaisut Keski-Eurooppaan sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Yhdistämällä omia ja kumppaniemme palveluja toteutamme luotettavia kokonaisratkaisuja, jotka mahdollistavat asiakkaidemme digitaaliset menestystarinat. Cinia.fi