Skip to main content
Takaisin

Kattavan perehdytyksen kautta tositoimiin – Kesäkoodarien kokemuksia

 Cinia Oy
Kirjoittaja Cinia Oy
pöytäfutista Cinialla

“Olin yllättynyt siitä, miten hyvin kaikki täällä toimii. Kun keneltä tahansa kysyy, vastauksia saa nopeasti, ja kaikki ovat valmiita auttamaan”, sanoo Elsi Silvennoinen, joka aloitti Cinialla junioridevaajana kesällä 2022.

Helsingin, Tampereen ja Jyväskylän yksiköihin rekryttiin yhteensä kymmenkunta kesäkoodaria. Tähän porukkaan kuuluvat myös Anna-Maria Palm ja Juho Hupanen. Jokainen kolmikosta pääsi jo harjoittelujakson aikana jättämään kädenjälkensä oikeisiin ohjelmistoratkaisuihin. Työ tutuissa asiakasprojekteissa on jatkunut syksyllä.

“Uusi Cinia Boost Academy -valmennusohjelma innosti minut hakemaan töihin juuri tänne. Se vaikutti mielenkiintoiselta tavalta päästä sisään ohjelmistokehittäjän työhön”, Palm kertoo. Myös Silvennoinen ja Hupanen kertovat kiinnostuneensa Ciniasta juuri samasta syystä. 

“Lisäksi halusin löytää työpaikan, jossa olisi mahdollisuus jatkaa kesän jälkeen. Cinia pystyi sen tarjoamaan”, Hupanen jatkaa.

 

Oma osaaminen kehittyy nopeasti

Parin ensimmäisen viikon aikana ei tarvinnut pyöritellä peukaloita. Päivät täyttyivät koulutuksista ja harjoitusympäristössä tehdystä projektista. Jaksosta oli ehdottomasti hyötyä varsinaisiin asiakasprojekteihin siirtyessä, kaikki kolme kertovat. Alun jännitys ehti lieventyä, kun talon ihmiset, projektikäytännöt ja teknologiat tulivat esittelyissä tutuiksi. Jokainen sai myös oman, nimetyn mentorin.

Millaisiin tehtäviin kesäkoodarit tarttuivat tehostartin jälkeen? Muun muassa:

  • erikoissairaanhoidon mittauslaitteiden käyttöliittymän koodin hiomiseen,
  • IoT-sovelluksiin ja ennakoivaan kunnonvalvontaan sekä 
  • julkisen sektorin järjestelmäkehittämiseen.

Tarpeellisten ominaisuuksien rakentamista, bugikorjauksia ja hieman testaamistakin – kolmikko on tyytyväinen siihen, miten nopeasti jokainen pääsi antamaan oman panoksensa haastaviin ohjelmistohankkeisiin.

“Projektitiimiltä on saanut aina tukea. Etenkin pull request -pyyntöjen yhteydessä olen saanut hyvää palautetta. Se on antanut mahdollisuuden kehittyä koko ajan”, Hupanen kuvailee. “Yksi tärkeimmistä täällä oivaltamistani asioista on, että kynnys saa olla matala, kun kysyy apua kollegoilta.”

Oman osaamisen kehittämistä painottaa myös Silvennoinen: “On todella kiva, miten monipuolisesti projektissa on päässyt tekemään aivan kaikkea.”

Anna-Maria Palmille, kuten monelle muullekin kesäkoodarille, Cinia on ensimmäinen oman alan työpaikka. Vastuuta saa silti nopeasti, hän kertoo: “On ollut hienoa päästä mukaan asiakasdemoihin esittelemään juttuja, joita on itse tehnyt.”

Lue myös: “Kioskin luukku on aina auki” – Tuotannon kehityspäällikkö on linkki tiimien välillä

 

Cinia ryhmäkuva

 

Hyödyllisiä kokemuksia dokumentoinnista ja scrum-seremonioista

Kaikki kolme saivat kesän aikana uutta kulmaa erityisesti projektikäytäntöihin ja laadukkaan koodin kirjoittamiseen. Jiran ja Confluencen käyttö tuli tutuksi, kertoo Palm: “Sitä kautta on ymmärtänyt paremmin dokumentoinnin arvon. Samoin vaikkapa scrumiin liittyvät tapaamiset – niiden merkitys on avautunut ihan eri tavalla kuin opiskellessa.”

Syksyn tullen Palm ja Silvennoinen ovat palanneet opintojen pariin, mutta jatkaneet samalla Cinialla työskentelyä. He tekevät osa-aikatyötä hieman eri tavoin: Silvennoinen on töissä tietyt päivät, Palm taas hyödyntää etätyöskentelyn helppoutta hypätessään osaksi päivää luennoille ja sitten taas töiden pariin. 

Hupanen valmistui kesäkuussa ja on nyt Cinialla kokopäivätyössä. “Uramahdollisuuksien kannalta on ehdottomasti positiivinen juttu, että firman sisällä voi tulevaisuudessa vaihtaa projektista toiseen, jos haluaa vaikka kehittyä tietyssä teknologiassa”, hän pohtii.

 

“Kannattaa ehdottomasti hakea”

Yksin ei Cinialla tarvitse jäädä. Päivittäisen tiimityön lisäksi tarjolla on työntekijöiden yhteistä vapaa-ajan toimintaa, kuten pakohuonepelejä ja erilaisia tapahtumia. Eri kaupunkien kesäkoodarit taas pääsivät tutustumaan toisiinsa livenä Boost Academyn myötä.

Kesäkoodarijakso toi mukanaan käytännön taitoja ja uusia työkavereita, mutta myös ammatillista itseluottamusta, korostaa Silvennoinen: “Pitää vain uskoa omiin kykyihin. Ja jos jotain ei osaa, se on aivan ok – liikaa paineita ei kannata ottaa. Tiimistä löytyy aina osaamista, ja tällä alalla kaikki opettelevat jatkuvasti uutta.”

“Jos Cinian ohjelmistoprojektit kiinnostavat ja Boost Academy tuntuu omalta konseptilta, rohkeasti vain hakemaan”, Hupanen kannustaa. Palm on samoilla linjoilla: “Kannattaa ehdottomasti hakea mukaan ja antaa itselleen mahdollisuus päästä osaksi hyvää porukkaa!”

 

Lue myös:

Cinia loisti Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa

Tätä on Cinia Boost Academy

Kesäkoodarista full stack -osaajaksi

 Cinia Oy
Kirjoittaja Cinia Oy Cinia tarjoaa turvallisia korkean käytettävyyden tietoverkko-, kyberturvallisuus- ja ohjelmistoratkaisuja.

Sinua voisi kiinnostaa