Ajankohtaista

Cinia valitsi datakeskusverkkoonsa Xteran optisen verkkoalustan

Uutiset 14.1.2016

Cinia hyödyntää yhdysvaltalaisen Xtera Communicationsin tietoverkkoalustaa eri puolilla Eurooppaa sijaitsevien datakeskusten yhdistämisessä. Huippunopea tiedonsiirto saavutetaan optisen 200 gigabitin kanavanopeuden, optisen Raman-vahvistuksen ja useiden muiden edistyksellisten teknologioiden avulla. Samaa verkkoalustaa voidaan käyttää sekä maanpäällisillä että merikaapeliosuuksilla, mikä varmistaa saumattomasti toimivan kokonaisuuden.

Cinian strateginen tavoite on digitaalista taloutta Suomessa ja Euroopassa vauhdittava yhteys- ja pilvipalveluiden runkoverkko. Keskeistä tämän tavoitteen saavuttamisessa on nopean ja luotettavan verkon rakentaminen yhdistämään Pohjoismaissa ja Keski-Euroopassa sijaitsevat datakeskukset sekä tarjoamaan luotettavia tietoliikenneyhteyksiä Euroopan ja Aasian välille. Aasian-reitti kulkee manner-Euroopasta Kiinaan Suomen kautta niin kutsuttua pohjoista silkkitietä.

“Cinia ja sen pääomistajat haluavat tarjota tietoliikenneinfrastruktuuriin tehtävillä investoinneilla uusia liiketoimintamahdollisuuksia Suomessa ja Euroopassa toimiville yrityksille. Datakeskusten ja tehokkaiden tietoverkkojen merkitys korostuu uusien innovaatioiden mahdollistajina esimerkiksi teollisen internetin saralla”, kertoo Cinian toimitusjohtaja Ari-Jussi Knaapila.

“Kahden markkinoiden johtaviin verkkoalustojen toimittajiin kuuluvan kumppanin avulla voimme varmistaa, että pystymme tarjoamaan huippumoderneja yhteyspalveluita yrityksille, operaattoreille ja palveluntarjoajille kaikkialle Eurooppaan”, Ari-Jussi Knaapila jatkaa.

Xtera Nu-Wave OptimaTM tarjoaa yhtenäisen optisen verkkoalustan eri toimijoiden sovelluksille, mikä tuo säästöjä käyttökustannuksissa mm. laitteiden, koulutuksen ja hallintajärjestelmien osalta. Xteran patentoitu Wise RamanTM -vahvistusteknologia hyödyntää tehokkaasti valokuidun kapasiteetin. Uusin koherentti optinen teknologia kattaa 100G-, 200G-, 300G- tai 400G-nopeudet, mikä auttaa palveluntarjoajia vastaamaan lisäkapasiteetin tarpeisiin joustavasti ja nopeasti.

“Cinian kanssa tehdyn sopimuksen ansiosta pääsemme näyttämään Xteran tekniikan lisäarvon datakeskusten välisessä tietoliikenteessä. Raman-pohjainen 200G/400G –teknologiamme mahdollistaa korkean kapasiteetin kuituparia kohden ja pitkät etäisyydet datakeskusten välillä, joista hyötyvät mm. sisällönjakeluverkkojen operoijat. Lisäksi yhtenäinen hallintajärjestelmä yksinkertaistaa operointia ja vähentää koulutustarvetta”, sanoo Xteran toimitusjohtaja Jon Hopper.

Lisätietoja:

Taneli Vuorinen, Johtaja, Digital Infrastructure Services, Cinia Group
Puh. +358 50 2163
Email taneli.vuorinen@cinia.fi

Juha Frey, viestintätoimisto Netprofile
Puh. +358 40 572 4674
Email juha@netprofile.fi 

Bertrand Clesca, Xtera
Puh +33 1 45 48 15 67
Email marketing@xtera.com

Cinia Group Oy tarjoaa älykkäitä verkko-, järjestelmä- ja ohjelmistopalveluita, jotka poistavat etäisyyksien merkityksen ja parantavat maailman toimivuutta. Vahva osaaminen kriittisissä järjestelmissä sekä oma yli 10 000 kilometrin laajuinen kuituoptinen runkoverkko Suomessa mahdollistavat yrityksille tietoturvallisen it-infrastruktuurin ja tulevaisuuden pilvipohjaisen toimintaympäristön. Cinia C-Lion1 -merikaapeli vahvistaa Euroopan digitaalisia sisämarkkinoita tarjoamalla lyhyimmän ja nopeimman reitin Keski-Euroopasta pohjoisen Euroopan datakeskuksille ihanteellisiin oloihin sekä Aasian ja itäisen Euroopan markkinoille. Suomalaisen Cinian palveluksessa on noin 200 osaajaa. Lisätietoa: www.cinia.fi.

Xtera Communications, Inc. (NASDAQ: XCOM) tarjoaa kustannustehokkaita korkean kapasiteetin tietoliikenneratkaisuja, jotka vastaavat globaalisti nopeasti kasvaviin yhteystarpeisiin. Xteran asiakkaita ovat tele- ja sisältöpalvelujen tarjoajat, suuret yritykset sekä valtiolliset organisaatiot ympäri maailmaa. Xteran kehittämä optinen Wise RamanTM -vahvistusteknologia tarjoaa suorituskykyetuja sekä kapasiteetissa että kantomatkassa. Xteran ratkaisut mahdollistavat kustannustehokkaan kapasiteetin sekä tämän hetken tarpeisiin että datakeskusten ja pilvipohjaisten palvelujen myötä kasvaviin vaatimuksiin. Lisätietoja:
www.xtera.com, info@xtera.com, LinkedIn, Twitter, Facebook ja YouTube.

Jaa