Sisältötoimisto Oodia Median toiminta nojaa Cinian tarjoamiin luotettaviin tietoliikenneyhteyksiin

Kuopiolainen sisältötoimisto Oodia Media valitsi Cinian tietoliikenneyhteyksiensä toimittajaksi kuultuaan yrityksen tarjoamista palveluista IT-kumppaniltaan Data Groupilta. Oodialla oltiin tyytymättömiä aikaisemman palveluntarjoajan toiminnan laatuun ja joustamattomuuteen, joten vaihto kumppanin suosittelemaan toimijaan oli helppo päätös.

Cinia tarjoaa Oodialle sekä 100/100 Mbps -valokuituyhteyden että konesaliyhteyden virtuaalipalvelimelle. Tarve nopealle kaistalle ja omalle palvelimelle on Oodialle keskeinen, sillä yrityksessä työskennellään päivittäin kuvien, videoiden sekä raskaiden ohjelmien parissa. Lisäksi yrityksen asiakashallintajärjestelmä toimii palvelimen kautta.

”Tuotamme yritysviestintää eri kanaviin: tekstisisältöjä sekä video- ja valokuvausta. Sisällöntuotannon lisäksi meillä on julkaisupuoli, joista meidät erityisesti tunnetaan. Julkaisemme teemoitettuja erikoisaikakausilehtiä Kuopio–Tahko-alueelle”, kuvailee Oodia Median yrittäjä Saga Iinatti yrityksen toimintaa.

Virtuaalipalvelin toi joustavuutta

Palveluntarjoajan vaihdon yhteydessä Oodialla siirryttiin käyttämään fyysisen palvelimen sijasta virtuaalipalvelinta. Virtuaalipalvelimen kapasiteettia on mahdollista pienentää sekä kasvattaa lähes rajattomasti muuttuvien käyttötarpeisen mukaisesti toisin kuin kiinteässä palvelimessa.

”Entinen palveluntarjoaja ei ymmärtänyt tarpeitamme kunnolla, eikä heillä edes ollut tarjota yhteyttä virtuaalipalvelimeen, sillä he eivät käytä vuokrattuja kuituja. Olisi pitänyt tehdä kallista kaivuutyötä, että olisimme saaneet oman kuidun ja yhteyden palvelimeen”, kertoo Iinatti.

Nykyinen yhteys virtuaalipalvelimeen ei vaatinut Oodialta mitään isoja teknisiä muutoksia. Lisäksi palvelimen kokoa päästään jatkossa kasvattamaan hyvinkin nopeasti.

Asiakasta kuunteleva henkilökunta

Siirtyminen uuden operaattorin asiakkaaksi sujui Iinatin mukaan mallikkaasti. Myös itse tarjous- ja myyntivaiheeseen on oltu Oodialla tyytyväisiä, sillä Cinian yhteyshenkilö osasi kertoa tarjolla olevista palveluista ymmärrettävästi asiakasta kuunnellen.

”Nämä IT-puolen asiat eivät ole itselleni kaikista ominta osaamiskenttää, joten tykkään siitä, että kaikki on selkeätä. Arvostan sitä, että tietoverkkoratkaisut toimivat ja haluan totta kai tietää, mistä maksan”, Iinatti kertoo.

Oodialla koetaan, että ongelmatilanteissa Cinian yritystuelta on saatu hyvin apua ja että asiakkaan yhteyksien toimivuudesta pidetään huolta.

”Toimiva yhteys on liiketoiminnalle elinehto. Sen pitää toimia taustalla ja silloin homma pyörii. Tietysti jos jotain ongelmia ilmaantuu, niin on tärkeää, että niihin myös reagoidaan nopeasti”, summaa Iinatti hyvän operaattoripalvelun ominaisuuksia.

Tutustu Cinian tietoverkkoratkaisuihin yrityksille